Marraskuun 27. päivänä vuonna 1988 kokoontui Viitasaarella Wiikin kartanoon 21 matkailuvaunuista ja –autoista kiinnostunutta karavaanaria vakaana tarkoituksenaan perustaa Pohjoisen Keski-Suomen alueelle karavaanareiden alueellinen jäsenyhdistys. Yhdistyksen perustamisen aloite oli alun pitäen lähtöisin Pihtiputaan karavaanareiden keskuudesta. He olivat katsoneet, että Pohjoisessa Keski-Suomessa on juuri sellainen alue, jolla tällainen yhdistys voisi toimia.

Niinhän siinä kävikin, että Jorma Kotilaisen kokoon kutsumana uusi ja uljas yhdistys näki päivänvalon tässä yhdistyksien luvatussa maassa.

Heti alusta asti oli selvää, että yhdistys liittyy jäseneksi valtakunnalliseen etujärjestöön, SF-Caravan ry:n sekä rekisteröityy Suomen yhdistysrekisteriin.

Niinpä virallisen Yhdistyksen perustamisasiakirjan allekirjoittivat Jorma Kotilainen, Arto Kuntsi ja Eero Penttinen Viitasaarelta, Jussi Puranen ja Kaarlo Yliriesto Pihtiputaalta sekä Aaro Puurula Reisjärveltä.

Nykyisen muotonsa yhdistyksen nimi sai Joulukuun kokouksessa v. 1990 ja virallisesti se oli käytössä tammikuun 15. päivänä 1991.

Yhdistyksessä on noin 120 jäsentä Viitasaaren, Kannonkosken, Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan, Reisjärven ja Keiteleen alueelta. Lisäksi yksittäisiä yhdistyksemme jäseniä on myös monissa muissa Suomen kunnissa.

Pieneksi yhdistykseksi toiminta on vilkasta. Treffejä pidämme 4-6 kertaa vuodessa. Kokouksia on kaksi, ja muutenkin jäsenten välinen yhteistoiminta on tiivistä. Yhdistys kehittyy koko ajan. Toimintaan tulee uusia jäseniä, ja aina on kehitteillä uutta ja mielenkiintoista, siitä osoituksena esimerkiksi nämä sivut.

Yhdistyksen jäsentiedote-lehtinen nimettiin vuonna 2007 Perävaunuksi ja se ilmestyy kerran vuodessa. Se postitetaan kaikille jäsenperheille. Muutoin tiedotus tapahtuu sähköisesti kotisivuilla, facebookissa ja tarvittaessa sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Mikäli olet kiinnostunut toiminnastamme ja haluat saada lisätietoja kasvavasta joukostamme, sekä mittavia etuja leirintä, kaasu ym. maksuista, ota yhteyttä! Yhteystiedot löytyvät näiltä sivuilta.